Endodonti/Rotbehandlingar

Detta hjälper vi dig med

  • Rotbehandling på grund av karies, otäta fyllningar eller tandgnissling
  • Rotbehandling orsakad av rotkanalsinfektion med eller utan rotspetsinfektion
  • Omgörning av rotfyllning med anledning av otät rotfyllning eller kvarstående infektion
  • Rotspetsoperation på grund av en kvarstående infektion efter tidigare rotfyllning

 

Syfte och mål med behandlingen

Vår målsättning är att all behandling skall ske lugnt och smärtfritt. Vi har stor kompetens och lång erfarenhet så att även Du som är tandvårdsrädd ska kunna känna dig trygg under hela behandlingen.

Syftet med rotbehandlingar är att förebygga en rotkanalsinfektion eller att åstadkomma en bakteriefri rotkanal, som sedan förseglas, rotfylls, med en tät rotfyllning för att förhindra att det uppstår en ny infektion.

Hur går det till?

En rotbehandling med efterföljande rotfyllning kräver oftast två behandlingstillfällen. Vid den första behandlingen öppnar man upp till rotkanalen för att ta bort rester av tandpulpan och göra rent i rotkanalen. När tanden rensats fyller man kanalen med ett bakteriedödande medel som får verka några veckor. Under tiden får Du en provisorisk fyllning som håller bra att tugga på. Rotkanalen fylls gången därpå med ett gummiliknande material, guttaperka. När rotfyllningen är klar återgår Du till din ordinarie tandläkare. Denne gör sedan en avslutande behandling, exempelvis en permanent fyllning eller krona på den rotfyllda tanden.
Med moderna hjälpmedel såsom digitalröntgen, mikroskop, ultraljud och andra hjälpmedel kan vi utföra alla typer av rotbehandlingar, allt ifrån det enkla fallet till det komplicerade. Mikroskopet ger oss en mycket god insyn och höjer därmed behandlingskvaliteten avsevärt.

Om Happident Stureplan

Happident Stureplan är en specialistklinik som i huvudsak arbetar med kvalificerade behandlingar inom specialisttandvård.Vi har även mångårig erfarenhet av estetiskt tandvård. Du är välkommen både med och utan remiss. Happident Stureplan är en del av Happident – vi utvecklar svensk tandvård Vi är anslutna till försäkringskassan

VAR FINNS VI?

Happident Stureplan hittar du på Brunnsgatan 8, 111 38 Stockholm, intill Stureplan. Kontakta oss gärna på telefon 08-545 111 00 eller via mejl info@aurakliniken.se

Remissblankett hittar du HÄR