Sjukdomar kring implantat

Periimplantit- infektioner kring implantat: det är lika viktigt att efterkontrollera och sköta implantat som egna tänder. Om fickor och blödning finns runt implantat behandlar vi med professionell rengöring och förbättrade munhygienrutiner. Vid stora problemen är operationer vanliga. Ibland ges även antibiotika. Det är viktigt med efterföljande stödbehandlingar och goda munhygienvanor. Infektioner kring implantat är mer aggressiva än vid kronisk tandlossning, och det finns risk att tappa mycket benfäste runt implantat på kort tid.

Vad kan jag göra själv? Gäller både implantat och tänder: Goda munhygienvanor, där varje tand/implantat görs ren på alla ytor varje dag! Gå på regelbundna kontroller hos tandläkare/tandhygienist. Att vara rökfri ger bättre chans till en frisk mun. Var uppmärksam på sjukdomstecken i munnen och sök tandläkare/tandhygienist så fort du märker att något inte är som vanligt!

Mucosit inflammation i mjukvävnaden kring implantat. Tidigt tecken på sjukdom kring ett implantat är blödning och ibland ses svullnad eller var.

Om Happident Stureplan

Happident Stureplan är en specialistklinik som i huvudsak arbetar med kvalificerade behandlingar inom specialisttandvård.Vi har även mångårig erfarenhet av estetiskt tandvård. Du är välkommen både med och utan remiss. Happident Stureplan är en del av Happident – vi utvecklar svensk tandvård Vi är anslutna till försäkringskassan

VAR FINNS VI?

Happident Stureplan hittar du på Brunnsgatan 8, 111 38 Stockholm, intill Stureplan. Kontakta oss gärna på telefon 08-545 111 00 eller via mejl info@aurakliniken.se

Remissblankett hittar du HÄR